Search Results for:
Bavette
Bavette Vanglap, vinkelap of bavette is een vorm van mager rundvlees. Het is de dikke rand vlees in de vang van de koe. Het vlees heeft een lange, grove draad. Het werd door consumenten vaak niet mals genoeg geacht en daarom vooral verwerkt tot gehakt of stoofvlees. Het is echter ook als aparte vleessoort verkrijgbaar.
Opties selecteren
Quick View
Biefstuk
Biefstuk
Vertaald uit het Engels-Een biefstuk is vlees dat over het algemeen over de spiervezels wordt gesneden, mogelijk inclusief een bot. Het wordt normaal gesproken gegrild, maar kan ook in de pan worden gebakken. Het wordt vaak gegrild in een poging om de smaak van biefstuk na te bootsen, gekookt boven de gloeiende kolen van een open vuur.
Opties selecteren
Quick View
Kogelbiefstuk
Een kogelbiefstuk is een variant van een biefstuk. Dit vlees wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, of van de kogel van het spierstuk. Dit deel vlees wordt kogel genoemd, aangezien het bij het kogelgewricht zit, niet vanwege de 'kogelachtige' vorm.
Opties selecteren
Quick View
Varkenshaas
Varkenshaas
Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van een varken bevindt. Het is een schuin toelopend stukje vlees. Hij bestaat uit een kop, een dik gedeelte en een relatief dun uiteinde. De kophaas is het goedkoopst en wordt veel voor saté gebruikt, het middelste gedeelte is het duurst.
Opties selecteren
Quick View